ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

18 Φεβ 2019

Έρχεται τροπολογία για αναλογική κατανομή -δασκάλων καθηγητών για τις 10.500 θέσεις μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών

Σε επικοινωνία  με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου τις επόμενες ημέρες  να υπάρξει «προνομοθέτηση»  της αναλογικής κατανομής -δασκάλων καθηγητών για τις  10.500 θέσεις  μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών.
Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου   όταν το  ΔΣ της ΔΟΕ στη συνάντηση μαζί του του είπε ότι όσον αφορά την κατανομή που θα ακολουθήσει είναι αυτονόητο ότι ο  μεγαλύτερος αριθμός διορισμών θα γίνει στην πρωτοβάθμια και με αναλογική κατανομή, αφού εκεί προσλαμβάνονται κάθε χρόνο οι περισσότεροι αναπληρωτές.
Ο υπουργός δήλωσε στη ΔΟΕ ότι προχωράει η διαδικασία από τον Α.Σ.Ε.Π. ώστε να υπάρξει προκήρυξη διορισμών στην ειδική αγωγή στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου ενώ η κατανομή δεν θα υπάρχει τώρα στην προκήρυξη.
Για το ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών το Σεπτέμβριο, ο Κ. Γαβρόγλου είπε  εάν δεν προλάβει ο Α.Σ.Ε.Π. να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αυτό προβλέπεται από τον νόμο (δηλαδή, εφόσον δεν προλάβει ο Α.Σ.Ε.Π. να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ελέγχου, θα παραταθεί για ένα (1) χρόνο η ισχύς των υφιστάμενων πινάκων ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προσλήψεις των αναπληρωτών το Σεπτέμβριο. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε την ανάγκη κανένας αναπληρωτής να μην βρεθεί χωρίς δουλειά τον Σεπτέμβριο.
Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τους νέους δήμους όπου θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για το σχ. Έτος 2019-2020
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα εντάσσονται όλοι οι Δήμοι της χώρας στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019 – 2020.
Η ΔΟΕ τόνισε    το γεγονός ότι υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται να συναινέσουν, παρότι οι κτιριακές υποδομές επαρκούν ή υπάρχουν άμεσες λύσεις, εμπόδιο που η πολιτική ηγεσία επιβάλλεται να ξεπεράσει, ιδιαίτερα τώρα, λίγο καιρό πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ασκούνται πιέσεις από συγκεκριμένες ομάδες που με κίνητρο το συμφέρον (π.χ. ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί) καταθέτουν ακόμη και μηνύσεις κατά των δήμων όπου εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική (π.χ. περίπτωση Πύργου Ηλείας όπου οι νηπιαγωγοί καλούνται να καταθέσουν επί της… καταλληλότητας των κτιρίων) και είναι απαραίτητη η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψή τους.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εκδώσει την υπουργική απόφαση μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σ’ αυτήν δήλωσε ότι θα περιλαμβάνονται οι Δήμοι με ομόφωνες αποφάσεις των τριμερών επιτροπών καθώς και οι Δήμοι όπου υπάρχει πλειοψηφία στις τριμερείς και έχει πιστοποιηθεί η επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόκειται για 100 περίπου δήμους ακόμη (συνολικά 285 επί των 325, συνυπολογίζοντας τους 184 περσινούς).
Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια: